Als je op zoek bent naar een oplossing om producten makkelijk vast te maken en weer los te maken dan is kliterband een uitstekend product. Kliterband is een makkelijk en snel product die zovele uitkomsten biedt dat je je klus altijd wel gedaan krijgt. Met kliterband kun je sluitingen realiseren voor kleding, schoenen of tassen. Maar kliterband wordt ook gebruikt voor de sluitingen van protheses voor medische doeleinden. En in de bouw, de auto-industrie en de luchtvaart wordt heel veel met klittenband gewerkt. Je kunt er wieldoppen, gevelplaten en de bekleding van stoelen van vliegtuigen mee realiseren. Kortom klittenband is zo universeel dat het al meer dan 60 jaar over de hele wereld naar de tevredenheid van vele mensen wordt gebruikt.

Het ontstaan van klittenband

Deze revolutionaire ontdekking werd in 1951 op de markt gebracht door een Zwitser Georges de Mestral genaamd. Hij kwam op een bijzondere manier op het idee om klittenband te ontwikkelen. Tijdens wandelingen met zijn hand bleven er klitten van de klitplant haken aan zijn kleren die hij maar moeilijk weg kon halen. Na onderzoek ontdekte hij dat deze plantjes vele kleine haakjes hadden waar ze zich goed mee konden vastzetten in zijn kleding. Zo ontstond het idee voor klittenband. Twee zijden die tegen elkaar gedrukt worden om te sluiten en daarna weer los gescheurd kunnen worden. Op de ene zijde hele kleine haakjes, op de andere lussen.

Ontwikkelingen in het product


Sinds die tijd is de markt voor klittenband steeds groter geworden. Vele patenten werden uitgegeven in verschillende landen en vele mensen over de hele wereld maken bijna dagelijks gebruik van het product. En klittenband wordt nog steeds ontwikkeld. Om slimmer te zijn, en te gebruiken in verschillende branches en situaties. Bijvoorbeeld door het geluidloos te maken of geschikt voor de ruimtevaart. Maar in de basis is de werking sinds de ontwikkeling nog steeds dezelfde.