Een Vakantie Curaçao, we kennen het allemaal wel van reisfoldertjes. Blauwe zeeën, gekleurde huisjes en witte stranden. Maar wat is er nou eigenlijk allemaal te doen in Curaçao?

Wat is Curaçao?
Curaçao is een eiland in de zuidelijke Caraïbische zee. Curaçao is een land van het Koninkrijk der Nederlanden en heeft Willemstad als hoofdstad. Op het eiland wonen ongeveer 150.000 inwoners. Curaçao is samen met Aruba en Bonaire onderdeel van de ABC- of ookwel benedenwindse eilanden.

De bekendste wijken van Willemstad zijn Punta, het historische stadscentrum aan de Sint Annabaai, Otrabanda, Julianadorp, Saliña en Brievengat.


Wat is er te doen in Curaçao?

In Curaçao is het altijd warm en er zijn 17 stranden. Zwemmen of lekker over het strand lopen is iets wat je in Curaçao altijd kan doen. Verder kan je het historische centrum van Willemstad gaan bekijken, Punta. Dit is heel mooi en er zijn nog veel dingen te zien van o.a. de West Indische Compagnie. Ook zijn er vele plantages die echt de moeite waard zijn om te bezoeken. Op het noordelijk deel van het eiland bevinden zich de grotten van Hato. Deze grotten werden vroeger gebruikt door slaven om zich te verstoppen voor slavenhandelaren. Verder heb je nog de Synagoge. Dit is de oudste synagoge van het Westelijk Halfrond. Verder zijn ook fort Amsterdam, Fort Beekenburg en de Sint Annabaai het bezoeken waard.

Kortom: Curaçao is met zijn heerlijke klimaat en de leuke bezienswaardigheden echt een vakantie waard!