Heb je een leiboom gekocht en ben je benieuwd hoe je deze het beste kunt planten? Lees dan onderstaande tekst door, want in deze tekst worden enkele belangrijke tips beschreven voor het op de juiste manier planten van een leiboom.

 

Leibomen aanplanten

Leibomen aanplanten

Hoe plant ik een leiboom?

Als je slechts één leiboom wil planten, is dit erg gemakkelijk. Het planten van een enkele leiboom gebeurt namelijk op dezelfde wijze als het planten van iedere andere boom. Wil je echter meerdere leibomen in een rijtje plaatsen, dan is dit wat moeilijker. Volg daarom onderstaande tips op voor het succesvol planten van meerdere leibomen.

 

Tip 1: om de leibomen in een rechte lijn te planten, wordt aangeraden om een lijn te spannen. Deze lijn gebruik je vervolgens om de leibomen tegenaan te planten, zodat je zeker weet dat je een rechte lijn plant.

 

Tip 2: bij het planten van meerdere leibomen, dient er altijd een tussenruimte aangehouden te worden. Deze tussenruimte is nodig om de leibomen op de juiste manier te laten groeien. De aanbevolen tussenruimte van leibomen is een tussenruimte van minimaal 2,5 meter.

 

Tip 3: start niet meteen met planten, maar maak een plan. Omdat de leibomen een tussenruimte nodig hebben, is het verstandig om voor het planten even te meten waar iedere boom moet komen te staan. Heb je bijvoorbeeld een ruimte van tien meter om de bomen te planten, dan kun je hier drie bomen planten met ongeveer 2,50 meter afstand.

 

Tip 4: verbind leibomen met elkaar voor het mooiste resultaat. Als je meerdere bomen naast elkaar plaatst, is het mooi om deze bomen met elkaar te verbinden. Dit doe je door de takken van twee bomen af te snijden, tegen elkaar te drukken en vast te zetten. Doe je dit in de lente of vroeg in de zomer, dan groeien de bomen vanzelf aan elkaar vast.

Tip 5: koop je leibomen voordelig bij tuinplanten winkel . nl