Het kiezen van een boek kan soms lastig zijn omdat je een gigantische keus hebt en dagelijks komen er vele nieuwe boeken bij. Mensen die veel lezen weten ongeveer wel welke soort boeken ze leuk vinden. Voor mensen die niet veel lezen kan het lastig zijn om een boek uit te kiezen. Je kunt boeken een beetje vergelijken met films. Je hebt drama gerelateerde boeken, actie gerelateerde boeken, horror gerelateerde boeken, komedie gerelateerde boeken etc. Als jij bepaalde soort films leuk vindt, kan het zijn dat je dezelfde soort boeken ook leuk vindt.

 

Waar vind je informatie over de inhoud van een boek?

Boek in de bibliotheekSinds de komst van het internet is het gemakkelijker geworden om informatie te vinden over de inhoud van een boek. Er zijn genoeg websites op het internet te vinden waar je een kleine samenvatting kunt vinden van een bepaald boek. Het is zonde om een begin te maken met een boek en vervolgens te stoppen omdat je het geen leuk boek vindt. Dit kun je voorkomen door een korte inleidende samenvatting over het boek te lezen voordat je daadwerkelijk het boek gaat lezen.

Het kiezen van een boek

Wanneer je begint met het lezen van een boek, wil je deze natuurlijk wel helemaal uit lezen. Het kan je veel tijd schelen door eerst een samenvatting te lezen voordat je begint met het lezen van een boek. Een boek dat je halverwege niet leuk meer vindt, zul je in de meeste gevallen niet meer uitlezen. Je kunt dit ook voorkomen door een boek te lezen die door vele lezers goed bevonden zijn. Op de website www.boeken-top-10.nl vind je een overzicht van de 10 meest populaire boeken van nu. Op deze website kun je gemakkelijk je gewenste boek aanschaffen. Binnen enkele dagen zal het boek bij je thuis afgeleverd worden.

Lezen op niveau

Wanneer je een boek uitkiest moet het bij voorkeur geen boek zijn welke ver boven je niveau ligt. Wanneer je dit wel doet, zul je er snel op uit gekeken raken. Hoe vaker je leest des te beter je de tekst begrijpt. Het is ook verstandig om woorden waarvan je de betekenis niet weet op te zoeken in het woordenboek zodat je jouw leesniveau kunt opschroeven.