Steeds meer mensen zien het gemak van het hebben van een auto in. Vanaf 1950 nam het aantal auto’s in Nederland sterk toe. Vandaag de dag zijn er in Nederland zo’n 8 miljoen personenauto’s geregistreerd. Om overzichtelijk te houden wie er in Nederland de eigenaren zijn van bepaalde voertuigen, is er het kentekenbewijs. Als voertuigbezitter ben je verplicht een RDW kenteken te tonen. Om een RDW kenteken te krijgen moet je auto eerst goed worden gekeurd en voorzien van een echtheidskenmerk. Een RDW kenteken wordt pas gegeven als het voertuig perfect in orde is.

Van papier naar card

Niet alleen voor een auto heb je een RDW kenteken nodig. Ook als je een motorfiets, bromfiets of een aanhangwagen met een toegestane maximum massa van meer dan 750 kg koopt, moet het kenteken op jouw naam worden gezet. Aan de hand van het RDW kenteken kun je van alles te weten komen over het betreffende voertuig. Ieder RDW kentekenbewijs is gekoppeld aan een kentekenplaat. De papieren kentekenbewijzen zijn op 1 januari 2014 vervangen door een kentekenbewijs op creditcard formaat. Samen met een eigen code vervangen deze de kentekenpapieren.

Ideaal en overzichtelijk

Een RDW kenteken is een handig hulpmiddel wanneer je bijvoorbeeld een tweedehands auto gaat kopen, je auto gaat verkopen of zou willen inruilen. Je kunt met een RDW kenteken namelijk veel informatie vinden door het kenteken online te checken. Een ideale manier om veel te weten over onder andere het schadeverleden van een auto en hoe zuinig deze rijdt. Ook kun je de huidige waarde van je eigen auto controleren met een RDW kenteken. Check dus snel online een kenteken en laat je verrassen door wat je te zien krijgt.