Steeds meer mensen raken bekend met het Paleo dieet recepten boek. Als je dit dieet volgt eet je eigenlijk precies hetzelfde als onze voorouders. De basis qua voedsel is namelijk vergelijkbaar.

Waarom het Paleo dieet?

Eigenlijk eten wij mensen heden ten dage niet op de juiste manier. Althans, volgens de gedachte van het Paleo dieet eten wij niet op de juiste manier. Ons lichaam is volgens de Paleo gedachte niet ingesteld op het huidige ongezonde voedsel. Hiermee worden niet alleen patat, koekjes of frisdrank bedoelt, maar ook het voedsel dat bewerkt wordt, zodat het langer houdbaar is. Het indirecte gevolg is dat steeds meer mensen te kampen hebben met overgewicht. Het Paleo dieet kan uitkomst bieden.

In het verleden konden mensen louter voedsel eten dat niet bewerkt was. Zij wisten uiteraard ook niet beter, omdat dit voedsel simpelweg niet kon worden bewerkt. Toch is dit voedsel eigenlijk aanmerkelijk beter dan het voedsel wat wij vandaag de dag eten. Ze aten wat ze konden eten. Daar vielen veel noten, groenten, fruit, vlees en vis onder.

Recepten

paleo
Bij het Paleo dieet kun je kiezen voor allerlei verschillende recepten. Als je creatief bent kun je ook zelf aan de slag met een aantal recepten. Hierbij is het wel belangrijk om de juiste ingrediënten te gebruiken. Online kun je de recepten die hier zijn te vinden als handvaten gebruiken, zodat je precies weet wat je wel en wat je niet kunt gebruiken als ingrediënt. Als je wat vaker aan de slag gaat met deze vorm van eten, zul je op een gegeven precies weten wat je wel en wat je niet kunt eten.

Over het algemeen bestaan veel maaltijden uit fruit groenten, vlees, vis, zaden en noten. Als de voeding maar rauw eetbaar is of beweegt, valt het onder de noemer Paleo proof. Om te weten wat je kunt gebruiken, kun je het beste op zoek gaan naar een voedingslijst en op basis hiervan gerechten bereiden.