quad door de luchtQuads zijn inmiddels al een aantal decennia jaar in Nederland verkrijgbaar. Het zijn volgens de wet auto’s, maar ze lijken eerder op een motor met vier wielen of een brommer die is opgevoerd. Uiteraard zie je direct dat een quad ook niet is bedoeld als autootje om hier je boodschappen mee te doen. Sommige quads worden overigens wel gezien als brommer. Een quad staat relatief hoge wielen, het maakt een (irritant) knetterend geluid en het heeft meestal kappen die er flitsend uitzien. Het geluid wordt sommige mensen overigens als oorverdovend beschouwd, maar de echte liefhebbers hebben hier maling aan.

In het geval je een qua hebt gekocht dien je deze te verzekeren. Een quad verzekeren is eenvoudig en online kun je diverse verzekeringsmaatschappijen vinden waar je je quad kunt verzekeren. Bij het quad verzekeren is het belangrijk om eerst goed te weten hoe je je voertuig wilt gaan verzekeren. Je hebt bij het verzekeren de keuze uit een drietal verschillende mogelijkheden, dat is een WA-, Beperkt Casco- en een All Risk verzekering.

WA quadverzekering

Bezitters van een quad dienen op zijn minst een WA quadverzekering te hebben. WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid en deze vorm is ook de goedkoopste. Het hangt van je soort quad af of dit ook de beste optie. Een WA-verzekering dekt de schade (materieel en lichamelijk) die je bij anderen veroorzaakt. Ben jij de veroorzaker van een ongeluk en heb je een WA-verzekering? Dan wordt de schade bij jezelf niet gedekt.

All Risk verzekering

Bij Beperkt Casco betaal je iets meer, maar bij deze vorm worden er meer eventuele eigen schadeposten gedekt. Denk bijvoorbeeld aan diefstal van je quad of brand-, storm- en ruitschade. Bij een All Risk wordt alle schade gedekt. Veroorzaak je dus een ongeval, dan wordt ook de schade aan je eigen quad gedekt door de verzekeraar. Als je dus het liefst zo weinig mogelijk risico wilt lopen, dan is het raadzaam om te kiezen voor een All Risk verzekering, zodat je er zeker van bent dat alle kosten worden gedekt.