Wil je een Agile team gaan leiden? Of ben je benieuwd naar hoe Agile werkt en wil je dit toepassen in jouw organisatie? Dan is deze blog en gids echt iets voor jou. Met deze gratis online plek voor tips ontvang je alle informatie die je nodig hebt over Agile werken. 

Wat een Agile team is 

Het eerste dat je moet weten, is wat een Agile team is. Dit is in feite niet meer dan een multidisciplinair team dat samenwerkt aan het realiseren van een bepaald doel. Dit kan bijvoorbeeld het ontwikkelen van een nieuwe software applicatie zijn, maar ook het uitvoeren van marketingcampagnes of het opzetten van een nieuwe organisatiestructuur. Agile teams werken volgens de Agile methode, waarbij ze in korte sprints van een paar weken werken aan het bereiken van hun doel. Een team met een Agile werkwijze werkt niet alleen efficiënter dan een traditioneel team, maar ze zijn ook sneller en flexibeler. Dit komt doordat er minder overhead is binnen het Agile team. 

De rollen van deze team 

In de tweede plaats is het van belang om de rollen van een team als deze te kennen. Een Agile team bestaat uit meerdere disciplines, zoals developers, testers, designers en business analisten. Iedereen in het team heeft zijn eigen specialisatie en samen zorgen ze ervoor dat het project vooruit gaat. 

Wat zijn de voordelen? 

Als derde is het goed om te weten wat een Agile team qua voordelen te bieden heeft. Agile teams zijn namelijk sneller en flexibeler, waardoor ze beter in staat zijn om tegemoet te komen aan veranderingen. Ook zorgt de Agile werkwijze ervoor dat er minder fouten worden gemaakt. Dit is het geval vanwege het feit dat er continue feedback is van alle teamleden. Dit betekent dat teams met deze methode efficiënter werken en beter presteren dan traditionele teams. Het belangrijkste voordeel van Agile werken is echter dat het de klanten beter van dienst is. Teams met de Agile methode zijn namelijk gericht op het leveren van waarde aan de klant in plaats van op het maken van perfecte producten. 

Hoe vind je zo’n team? 

Tevens is het van belang dat je weet hoe je een Agile team kan vinden. Dit is namelijk niet zo makkelijk als het lijkt. Er zijn verschillende manieren waarop je Agile teams kan vinden, maar de meeste teams met de Agile werkwijze zijn gevestigd in Nederland. Tevens kun je bij bedrijven als Shoreteams.com kijken naar de mogelijkheden om een team als deze in te huren. 

Redenen om deze soort team in dienst te nemen

Tot slot zijn er nog een aantal redenen te noemen waarom het in dienst nemen van een Agile team slim is om te doen. Teams met de Agile methode zorgen ervoor dat je project sneller wordt afgerond, omdat ze in korte sprints werken. Ook is de Agile werkwijze beter in staat om tegemoet te komen aan veranderingen, waardoor het risico op fouten kleiner is. Dit maakt deze soorten teams efficiënter en beter presterend dan traditionele teams.