Zijn jouw oortjes laatst kapot gegaan? Wat vervelend. Toch is dit ook het perfecte moment om juist te kijken naar oordopjes bluetooth. Het grote voordeel van dit type oortjes is dat het geen snoertje heeft. Je hoeft dus nooit meer te blijven haken of knopen uit het kabeltje te halen. Dat niet alleen: ze zien er ook nog eens mooi uit. Wat wil je nog meer? Maar waar moet je op letten als je deze oordopjes wil kopen? Die vraag gaan we in dit artikel beantwoorden. Zo bereiden we je helemaal voor op jouw zoektocht. 

Tips om de beste bluetooth oordopjes te kopen!

Er zijn verschillende aspecten waarop je moet letten tijdens je zoektocht naar het beste exemplaar. Hieronder lichten we een paar toe!  

Het gebruik

Waarvoor wil je je oordopjes bluetooth gebruiken? Wil je ze alleen dragen tijdens het sporten? Dan is het erg belangrijk dat ze waterbestendig of waterdicht zijn. Je kunt dit controleren door te kijken naar de IP certificering. Kies hierbij minimaal voor een IPX4 certificering. Hoe hoger het cijfer, hoe beter het bestand is tegen water of zweet. Omdat je veel beweegt, is het ook belangrijk dat je oordopjes bluetooth goed in je oren blijven zitten. Je wilt natuurlijk niet dat ze bij harde bewegingen eruit vallen. Het is ook fijn om alert te blijven op je omgeving tijdens het sporten, bijvoorbeeld als je fietst. Je bent immers niet de enige op de weg of in de sportschool. Check dus of ze over een functie beschikken waarbij het omgevingsgeluid wordt versterkt.

Wil je ze alleen maar gebruiken tijdens lange reizen? Of als je je dagelijkse treinrit naar werk moet maken? Dan is het natuurlijk fijn om van je favoriete muziek te kunnen genieten. Heb jij onderweg juist veel last van storende geluiden van buitenaf? Dan kun je erover nadenken om eentje te kopen met een noise cancelling functie. De harde en storende omgevingsgeluiden worden dan gedempt. 

De accuduur

Oordopjes bluetooth moeten worden opgeladen voor gebruik en bevatten dus een accu. Tijdens je zoektocht is de accuduur een belangrijk aandachtspunt. Je wilt er namelijk zo lang mogelijk van genieten zonder dat je het vaak moet opladen. De duur kan nogal verschillen per merk of model. Check dit altijd even na! 

Het draagcomfort

Elk oor is anders. Wat voor de een lekker zit, voelt voor de ander juist heel oncomfortabel. Daarom is het ook essentieel om uit te zoeken of een bepaald model of merk oordopjes bluetooth comfortabel zit. Waar moet je dan op letten? Zoek uit of ze makkelijk uitvallen, zeer doen in je oren, de vorm van de oordopjes en welk materiaal is gebruikt. Helaas kan je ze wegens hygiëne natuurlijk niet passen. Om een beter idee te krijgen over het draagcomfort kun je dan het best online reviews lezen.

Het materiaal

Oordopjes bluetooth worden van rubber, siliconen of schuim gemaakt. Het meest voorkomende materiaal is rubber, omdat het wegens de eigenschappen van het materiaal goed in je oren blijft zitten. Het grote voordeel van siliconen is dat het geluid isolerend werkt. Dit materiaal houdt het geluid nog beter buiten. Schuimen oordopjes passen zich goed aan naar de vorm van je oren en hebben dus een hoog draagcomfort. Elk materiaal heeft dus z’n voordeel! 

Voor informatie over wireless earbuds ben je bij Rolfstone aan het juiste adres.